top of page
Zoeken
  • hannebletters

Raamtekening voor moeke Wendy!

Een raamtekening is één van de leukste zaken om te maken, en al helemaal als ze bedoeld is om iemand in de bloemetjes te zetten! Het zal je dan ook niet verbazen dat ik door het dolle heen was toen Jolien, collega en vriendin, mij vroeg om een raamtekening te maken voor iemand heel speciaal.


Moeke Wendy is de onthaalmoeder van Lili, het dochtertje van Jolien. En omdat Lili na de herfstvakantie start op school en dus afscheid moet nemen van moeke Wendy, leek het wel heel leuk om haar even in de bloemetjes te zetten met een raamtekening. Dus ging ik 's morgens vroeg mee naar moeke Wendy, gewapend met mijn markers!


Het werden twee raamtekeningen bij moeke Wendy.

Ik tekende deze bij uitzondering aan de buitenkant van het raam, om aan de gretige kinderhandjes te ontsnappen (die trouwens een ganse voormiddag aan het raam gekluisterd zaten)! Dit zorgde voor wat technische uitdagingen (mijn markers zijn niet zo enthousiast als het raam en de ochtendlucht vochtig zijn), maar niks dat een oorstokje en een haardroger niet kunnen oplossen!



De eerste raamtekening kwam op het grote raam. Naast een verwelkoming zette ik er ook 3 uiltjes op! Moeke Wendy is namelijk fan van uiltjes (er staat bij de ingang een houten boom, met voor elk kindje een uiltje, en ze haakt schattige uiltjesknuffels).


Het middelste uiltje, met de brede froefroe, is trouwens een verwijzing naar Lili :-)





Om toch wat kleur toe te voegen, tekende ik aan de binnenkant van het raam een aantal herfstblaadjes, hoog genoeg zodat de kindjes er niet aan kunnen.


Moeke Wendy kan dan, afhankelijk van het seizoen, de blaadjes afwassen en iets anders tekenen.




Bij de tweede raamtekening kreeg ik deskundige ondersteuning van Lauren, de dochter van moeke Wendy. Een creatieve duizendpoot die met veel enthousiasme de verjaardagstaart versierde. Het principe van de eerste raamtekening werd doorgetrokken in deze tekening. Ik tekende de globale lijnen aan de buitenkant, en liet ruimte zodat ze aan de binnenkant de kaarsjes van de jarige kan inkleuren, en de naam in de taart kan schrijven.





Weet je, zo'n projecten vind ik van de leukste om te doen. Er zitten veel verschillende ideeën in die de tekening enorm persoonlijk maken. En het is leuk om te maken, te geven en ook te krijgen ;-)


Heb je zelf iemand die je graag eens in de bloemetjes zet, aarzel dan zeker niet om een mailtje te sturen!

127 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page